13:53 , 1404/1/26
کد خبر: 000132767
بازدید: 1232
راز هضم آسان گوشت: بعد از کباب و آبگوشت چه بخوریم؟

توصیه شده که به عنوان مصلح، همراه یا بعد از گوشت گوسفندی از چیز‌های ترش یا قدری ترشیجات یا آبغوره و سرکه استفاده شود که سبب حرارت بیش از حد نشده و هضم گوشت را راحت‌تر کند

به گزارش خبرنگار سلامت ایونا به نقل از خبرآنلاین، دکتر سید مهدی میرغضنفری، پزشک متخصص فیزیولوژی و پژوهشگر طب سنتی می گوید: گوشت گوسفند ضمن آنکه مناسب ترین گوشت برای انسان است، باعث تقویت قوای انسان شده و خونسازی می کند. همچنین موجب تقویت قوای جنسی و تولید سلول های جنسی خوب می شود. این گوشت بهتر است از گوسفند نر و سنی حدود ۶ ماه داشته باشد.

گوشت گوسفند خاصیت غذایی بیش تری نسبت به گوشت بز دارد

میزان غذاییت، حرارت و رطوبت گوشت گوسفند از گوشت بز بیشتر است؛ بنابراین گوشت گوسفندی بیشتر چاق می کند، چربی بیشتری دارد و نرم تر و هضم آن راحت تر است. گوشت گوسفند برای افراد ورزشکار و دارای مشاغل همراه با فعالیت سخت بدنی و سرد مزاجان و همچنین برای استفاده در اقلیم های سرد و یا فصول سرد مفیدتر است. البته در مقایسه با گوشت بز مواد زاید بیشتری تولید می کند.

چرا باید گوشت کبابی و آبگوشت را با ترشی مصرف کرد؟

توصیه شده که به عنوان مصلح، همراه یا بعد از گوشت گوسفندی از چیز های ترش یا قدری ترشیجات یا آبغوره و سرکه استفاده شود که سبب حرارت بیش از حد نشده و هضم گوشت را راحت تر کند. اینکه در قدیم مصرف لیموعمانی و یا ترشی همراه آبگوشت و یا مصرف سماق همراه با کباب و یا خوابانیدن گوشت قبل از کباب شدن در ترکیبی حاوی آبلیمو و سرکه و برخی ادویه جات رسم بوده همه به همین دلیل است که منجر به تعدیل مزاج و راحتی هضم گوشت می شود.  

گوشت بز که نزدیک به گوشت گوسفند است غذاییت، حرارت و رطوبت کمتری دارد. یعنی برای افراد گرم مزاج مناسب تر است و کسانی که می خواهند زیاد چاق نشوند بهتر است از گوشت بز استفاده کنند و در رژیم های لاغری مخصوصا برای افراد دارای مزاج گرم در صورت نیاز به مصرف گوشت بهتر است از گوشت بز استفاده شود. این گوشت فضولات کمتری تولید می کند و در تابستان بهتر است از این نوع گوشت استفاده شود و اگر زیاده روی شود منجر به بروز باد ها و گاز هایی در بدن و یا نفخ شده و ایجاد یبوست و گاهی کاهش نیروی بدنی و لاغری می کند. مصلح گوشت بز گرمیجاتی، چون خرما، گردو، نارگیل و ادویه جات تند می باشد؛ مخصوصا برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند و می خواهند این گوشت را مصرف کنند. بهتر است گوشت بز را همراه با پیاز، روغن زیتون و نخود به صورت آبگوشتی تهیه کرد.

گوشت بره و بزغاله برای این افراد مناسب است

گوشت گوسفندی که خیلی چاق نباشد و یا بزی که تا حدودی چاق باشد، به اعتدال نزدیک تر است. مسلما گوشت بره و بزغاله نسبت به گوشت گوسفند و بز بسیار بهتر، قابل هضم تر و مفیدتر بوده و خون سالم تری در بدن تولید می کند و به اعتدال نزدیک ترند و مواد زاید کمتری هم ایجاد می کنند. برای افرادی که فعالیت بدنی زیادی ندارند و یا هضم ضعیفی دارند و یا در سنین خیلی بالا و یا پایین هستند و یا تازه از بیماری فارغ شده اند گوشت های بره و بزغاله بسیار مفید است و توصیه می شود. هرچه گوشت بهتر پخته شود و اصطلاحا جا بیفتد هضم آن سریع تر خواهد شد. در مورد گوشت گوسفند و بز بهتر است گوشت حیوانی باشد که در چمن و علفزار ها چرا کرده باشد.

خبرنگار: نسترن شاکر

نظر شما






نظرات

آخرین اخبار

اخبار پر بازدید