توصیه شده که به عنوان مصلح، همراه یا بعد از گوشت گوسفندی از چیزهای ترش یا قدری ترشیجات یا آبغوره و سرکه استفاده شود که سبب حرارت بیش از حد نشده و هضم گوشت را راحتتر کند
به گزارش خبرنگار سلامت ایونا به نقل از خبرآنلاین، دکتر سید مهدی میرغضنفری، پزشک متخصص فیزیولوژی و پژوهشگر طب سنتی می گوید: گوشت گوسفند ضمن آنکه مناسب ترین گوشت برای انسان است، باعث تقویت قوای انسان شده و خونسازی می کند. همچنین موجب تقویت قوای جنسی و تولید سلول های جنسی خوب می شود. این گوشت بهتر است از گوسفند نر و سنی حدود ۶ ماه داشته باشد.
میزان غذاییت، حرارت و رطوبت گوشت گوسفند از گوشت بز بیشتر است؛ بنابراین گوشت گوسفندی بیشتر چاق می کند، چربی بیشتری دارد و نرم تر و هضم آن راحت تر است. گوشت گوسفند برای افراد ورزشکار و دارای مشاغل همراه با فعالیت سخت بدنی و سرد مزاجان و همچنین برای استفاده در اقلیم های سرد و یا فصول سرد مفیدتر است. البته در مقایسه با گوشت بز مواد زاید بیشتری تولید می کند.
توصیه شده که به عنوان مصلح، همراه یا بعد از گوشت گوسفندی از چیز های ترش یا قدری ترشیجات یا آبغوره و سرکه استفاده شود که سبب حرارت بیش از حد نشده و هضم گوشت را راحت تر کند. اینکه در قدیم مصرف لیموعمانی و یا ترشی همراه آبگوشت و یا مصرف سماق همراه با کباب و یا خوابانیدن گوشت قبل از کباب شدن در ترکیبی حاوی آبلیمو و سرکه و برخی ادویه جات رسم بوده همه به همین دلیل است که منجر به تعدیل مزاج و راحتی هضم گوشت می شود.
گوشت بز که نزدیک به گوشت گوسفند است غذاییت، حرارت و رطوبت کمتری دارد. یعنی برای افراد گرم مزاج مناسب تر است و کسانی که می خواهند زیاد چاق نشوند بهتر است از گوشت بز استفاده کنند و در رژیم های لاغری مخصوصا برای افراد دارای مزاج گرم در صورت نیاز به مصرف گوشت بهتر است از گوشت بز استفاده شود. این گوشت فضولات کمتری تولید می کند و در تابستان بهتر است از این نوع گوشت استفاده شود و اگر زیاده روی شود منجر به بروز باد ها و گاز هایی در بدن و یا نفخ شده و ایجاد یبوست و گاهی کاهش نیروی بدنی و لاغری می کند. مصلح گوشت بز گرمیجاتی، چون خرما، گردو، نارگیل و ادویه جات تند می باشد؛ مخصوصا برای افرادی که دارای مزاج سرد هستند و می خواهند این گوشت را مصرف کنند. بهتر است گوشت بز را همراه با پیاز، روغن زیتون و نخود به صورت آبگوشتی تهیه کرد.
گوشت گوسفندی که خیلی چاق نباشد و یا بزی که تا حدودی چاق باشد، به اعتدال نزدیک تر است. مسلما گوشت بره و بزغاله نسبت به گوشت گوسفند و بز بسیار بهتر، قابل هضم تر و مفیدتر بوده و خون سالم تری در بدن تولید می کند و به اعتدال نزدیک ترند و مواد زاید کمتری هم ایجاد می کنند. برای افرادی که فعالیت بدنی زیادی ندارند و یا هضم ضعیفی دارند و یا در سنین خیلی بالا و یا پایین هستند و یا تازه از بیماری فارغ شده اند گوشت های بره و بزغاله بسیار مفید است و توصیه می شود. هرچه گوشت بهتر پخته شود و اصطلاحا جا بیفتد هضم آن سریع تر خواهد شد. در مورد گوشت گوسفند و بز بهتر است گوشت حیوانی باشد که در چمن و علفزار ها چرا کرده باشد.
نظر شما
آخرین اخبار
اخبار پر بازدید