نشست تخصصی «اروپا، تحریم و منازعات ژئوپلیتیک» روز یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ با حضور اساتید برجسته دانشگاه سوربن و آکادمی ژئوپلیتیک پاریس در تهران برگزار شد. این رویداد با همکاری رایزنی علمی ایران در اروپا و خانه اندیشهورزان، به بررسی چالشهای ژئوپلیتیکی اروپا، تحریمها و نقش آن در منازعات جهانی پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز (ایونا ) به نقل از خبرگزاری فارس :نشست تخصصی «اروپا، تحریم و منازعات ژئوپلیتیک» روز یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ با حضور اساتید برجسته دانشگاه سوربن و آکادمی ژئوپلیتیک پاریس در تهران برگزار شد. این رویداد با همکاری رایزنی علمی ایران در اروپا و خانه اندیشهورزان، به بررسی چالشهای ژئوپلیتیکی اروپا، تحریمها و نقش آن در منازعات جهانی پرداخت. در بخش نخست این نشست، پروفسور علی راستبین، رئیس آکادمی ژئوپلیتیک پاریس، به بررسی مکاتب فکری ژئوپلیتیک از جمله دیدگاههای آلمانی، بریتانیایی، آمریکایی و فرانسوی پرداخت. وی تفاوتهای بنیادین این مکاتب را تحلیل کرد و تأکید نمود که ژئوپلیتیک آلمانی بر قدرتطلبی استوار است، در حالی که رویکرد فرانسوی بیشتر بر تحلیل فرهنگی و انسانی متمرکز است. پروفسور کریستوف رولارد، استاد دانشگاه سوربن، نیز با اشاره به ضعف اتحادیه اروپا در عرصه ژئوپلیتیک، این اتحادیه را «بازیگری وابسته به آمریکا» توصیف کرد و گفت: «اروپا در موضوع تحریمها و دیگر تصمیمات راهبردی، فاقد اراده مستقل است و تابع سیاستهای واشنگتن عمل میکند.»
ایران و فرانسه: ظرفیتهای تاریخی برای همکاری راهبردی راستبین در ادامه به روابط تاریخی ایران و فرانسه اشاره کرد و گفت: «علیرغم اشتراکات تمدنی و همکاریهای گذشته در حوزههایی مانند فناوری هستهای، این روابط تحت تأثیر سیاستهای آمریکا محدود شده است.» وی با بیان اینکه فرانسه به تنهایی قادر به اقدام مستقل نیست، خواستار تقویت دیپلماسی علمی و فرهنگی بین دو کشور شد.
نظر شما
آخرین اخبار
اخبار پر بازدید