13:49 , 1404/3/20
کد خبر: 000148198
بازدید: 1154
مدیرعامل آبفا فارس: نمی‌گذاریم تنش آبی به بحران تبدیل شود

مدیرعامل شرکت آب‌و‌فاضلاب استان فارس با بیان اینکه امسال پراکنش بارش در استان نامتوازن بود، گفت: وقتی بارشها محدود شود، علاوه بر کاهش کمیت، کیفیت آب هم دچار مشکل می‌شود. اما باوجود همه محدودیت‌هایی که وجود دارد، نگذاشته و نمی‌گذاریم که تنش آبی به بحران برسد.

به گزارش پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز (ایونا ) به نقل از خبرگزاری فارس :علی شبانی، امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته صرفه‌جویی برگزار شد، با بیان اینکه میانگین بارش در استان فارس ۱۷۰ میلیمتر است، گفت: فراوانی و پراکنش باران در استان بسیار نام متوازن است. در مناطق مرکزی و غرب استان بارش مناسب بود اما در شمال و شرق فارس عملاً بارشی نداشتیم. وی افزود: امسال در لار حدود ۷۸ درصد، لامرد ۸۰ درصد، مُهر ۷۸ درصد، زرین دشت ۸۰ درصد ، فسا ۵۷، ایزدخواست ۶۰، جهرم ۶۳ درصد نسبت به سال زراعی گذشته کاهش بارندگی داشتیم. شبانی تصریح کرد: در شمال فارس در مجموع چند نوبت، حدود ۴۰ میلیمتر بارندگی داشتیم که برای تغذیه منابع زیرزمینی کافی نیست. از طرفی با توجه به اینکه بارش های بخش مرکزی رگباری نبود و سیلاب نداشت، سدها نیز آبگیری نشدند. مدیرعامل شرکت آبفا فارس گفت: به جز شهر شیراز که تامین آب آن با خط ۱ و ۲ درودزن، حدود ۵۰ درصد آب سطحی و ۵۰ درصد زیرزمینی است، تقریباً ۸۶ درصد منابع تامین آب استان فارس از منابع زیرزمینی است و این وابستگی به آب زیرزمینی، به دلیل عمق چاهها و مسافت انتقال آب به شهر کار را سخت کرده و هم دسترسی به منابع سخت‌تر شده و هم هزینه استحصال افزایش یافته است. شبانی با بیان اینکه عمق چاههای استان فارس میانگین به ۳۰۰ متر رسیده است، گفت: در سال گذشته در مهدی آباد فسا کف‌شکنی‌ چاه به ۴۹۵ متر رسید و این موضوع همزمان هزینه های تامین را به شدت افزایش داد. وی برداشت منابع آب در سال را چیزی حدود ۶ و نیم میلیارد تا ۷ میلیارد متر مکعب در استان عنوان کرد و گفت: از این میزان ۶۰۰ میلیون متر مکعب سهم شرب و مابقی سهم کشاورزی، صنعت و بخشهای دیگر است. مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس با تاکید بر مدیریت مصرف گفت: "آب را دریابید" باید تبدیل به شعار واحد مردم شود و تنها با این رویکرد می‌توان آیندگان را بی بهره نگذاشت.

وی تصریح کرد: وقتی بارشها محدود شود، علاوه بر کاهش کمیت، کیفیت آب هم دچار مشکل می‌شود. اما باوجود همه محدودیتهایی که وجود دارد، نگذاشته و نمی گذاریم که تنش آبی به بحران برسد. شبانی تاکید کرد: ما استانی هستیم با یک میلیون و ۲۰۰ هزار مشترک در شهرستان ها و ۹۰۰ هزار مشترک در شیراز و در مجموع جمعیتی نزدیک به ۶ میلیون نفر را پوشش می‌دهیم که از این میزان ۳۳ درصد مشترکین روستایی هستند و مصرف آب در روستاها به دلیل داشتن دام و فضای سبز بالاست. از طرفی به لحاظ تعرفه ای هم، تعرفه آب روستایی ۵۰ درصد شهرهای همجوار است و از این بابت نیز کار سختی در پیش داریم. مدیرعامل شرکت آبفا فارس الگوی مصرف برای استان فارس را ۱۲ متر مکعب در ماه اعلام کرد و گفت: اگر جمعیت تحت پوششی که داریم ۱۰ لیتر در روز کاهش مصرف داشته باشد، معادل یکی از شهرهای بزرگ ما در سال می‌شود و به الگوی مصرف می‌رسیم. وی افزود: امسال نسبت به سال گذشته محدودیتهای بیشتری به لحاظ بارندگی و منابع آب داریم. ۳۰ حلقه چاه حفر کردیم تا بتوانیم فصل گرم را اداره کنیم و امید داریم که در ادامه مسیر برای فصل گرم پیش رو همه با ما همراهی کنند تا این شرایط سخت را پشت سر بگذاریم.

شبانی گفت: هر جا شیری باز شد اما آب جاری نشد، نقد به ما وارد است اما پشت این موضوع محدودیتهایی وجود دارد. امسال بارندگی خوبی نداشتیم، آبهای زیرزمینی تغذیه نشده اند و در عین حال بین ۳ تا ۴ درصد رشد مشترک داریم. بالاخره این منابع باید از یک جا تامین شود و اگر رعایت نکنیم دچار کمبود می‌شویم. مدیرعامل شرکت آبفا فارس در خصوص وضعیت فاضلاب در استان فارس نیز گفت: در هشت شهر و ۴ روستای استان تقریبا تصفیه‌خانه به ظرفیت ۸۰ هزار متر مکعب در شبانه روز داریم و سطح برخورداری استان منهای شهر شیراز حدود ۱۵ تا ۱۶ درصد است. به گفته وی، شهر شیراز در بخش فاضلاب سطح برخورداری خوبی دارد و بالای ۶۰ درصد است. شبانی خاطرنشان کرد: در ۶ شهر سپیدان، نیریز، داراب، فسا و فیروزآباد از محل اعتبارات بانک توسعه اسلامی در حال احداث تصفیه خانه هستیم و کنار این تصفیه خانه ها تقریباً ۳۰۰۰ کیلووات نیروگاه خورشیدی دیده شده که نیروگاه آباده با ظرفیت حدود ۶۰۰ کیلووات، تکمیل شده است. مدیرعامل شرکت آبفا فارس به پروژه های این شرکت اشاره کرد و گفت: ۹۹ پروژه در ۳۳ شهرستان، ۴۱ شهر و ۳۷۳ روستا که جمعیتی حدود یک میلیون و ۲۲۰ هزار نفر را در بر میگیرد که از این پروژهها ۱۱ پروژه قبل از اینکه فصل وارد تابستان شویم تکمیل میشود، ۵۳ پروژه در هفته دولت و ۲۵ پروژه هم دهه فجر افتتاح می‌شود.

خبرنگار: ن. نوذری

نظر شما






نظرات

آخرین اخبار

اخبار پر بازدید