بین ایران و عراق، مرکز مشترک هوش مصنوعی احداث میشود
معاون علمی رئیس جمهور در نشست مشترک هیئت عراقی، توسعه فناوریهای نوظهور را از اولویتهای این معاونت برشمرد و گفت: علاقهمندیم همکاری با کشور عراق را در حوزه فناوریهای آیندهساز کلید بزنیم.
به گزارش پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز (ایونا) به نقل از ایلنا، معاون علمی رئیس جمهور امروز ۱۹ خرداد در نشست با دستیار ارشد و معاون رئیس دفتر نخست وزیر عراق که در محل این معاونت برگزار شد، توسعه فناوریهای نوظهور را از اولویتهای این معاونت برشمرد و گفت: علاقهمندیم همکاری با کشور عراق را در حوزه فناوریهای آیندهساز کلید بزنیم و در این راستا، با ایجاد کنسرسیوم میتوانیم یک مرکز یا پارک مشترک هوش مصنوعی را در یکی از جزایر ایرانی احداث کنیم.
وی افزود : هدف از این اقدام، تعریف طرح های مشترک با کشورهای حوزه خلیجفارس است.
حسین افشین در این دیدار گفت: ایران گذشته مشترک و دوستی دیرینهای با کشور عراق دارد و این عقبه مشترک میتواند زمینهساز ساخت آینده مشترک و درخشان بین دو کشور نیز باشد، ساختن این آینده، بیتردید، نیازمند برنامهریزی است و برای تحقق آن باید خودمان را از تفاهمنامههای بینتیجه رها کنیم.
وی ادامه داد: یک نقطه تاریخساز برای شروع این همکاری و آینده مشترک، حوزه علم و فناوری است. ما در معاونت علمی، حمایت از فناوری و نوآوری و محصولات دانشبنیان را در دستور کار داریم. این زیست بوم در بردارنده حدود ۱۰ هزار شرکت دانشبنیان و نزدیک ۱۸ هزار محصول دانشبنیان است و بیشتر توفیقات پزشکی، صنعتی و نظامی ما در کشور ایران مدیون شرکتهای دانشبنیان است.
این مقام مسئول با بیان اینکه تعداد پارکهای علم و فناوری چیزی حدود ۳۰ پارک است، افزود: این پارکها، وظیفه برقراری ارتباط و نزدیک کردن دانشگاه و صنعت را برعهده دارند.
معاون علمی رئیسجمهور توسعه فناوری نوظهور را از اولویتهای این معاونت برشمرد و گفت: علاقهمندیم همکاری با کشور عراق را در حوزه فناوریهای آیندهساز کلید بزنیم و در این راستا، کنسرسیومی را با کشور عراق تشکیل و با همکاری شما یک مرکز یا پارک مشترک هوش مصنوعی در یکی از جزایر ایرانی (کیش) احداث کنیم، هدف از این اقدام، تعریف پروژههای مشترک با کشورهای حوزه خلیج فارس است.
این مقام مسئول ادامه داد: میکوشیم تا از رهگذر این مرکز، سرویس و خدمات به کشورهای حوزه خلیجفارس ارائهکنیم و آن را به عنوان قطب( هاب ) هوش مصنوعی گسترش دهیم. این یک اقدام واقعی و بزرگ است و تمام شاخههای دیگر فناوری را در بر میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه برای راهاندازی این مرکز، به تبادلات بیشتری نیاز داریم، تصریح کرد: باید زیرساختهای لازم برای راهاندازی آن را فراهم کنیم، درگیر کردن دانشگاههای دو کشور یکی از پیش شرطها است و البته زبان عربی هم کمک میکند در کشورهای حوزه خلیج فارس نفوذ بیشتری داشته باشیم.
افشین در ادامه بر ظرفیتهای ایران در حوزه هوشمصنوعی هم متمرکز شد و گفت: یکی از مزیتهای ایران در این نوع از فناوری، تربیت نیروی انسانی متخصص است و این حوزه از سال ۱۳۵۰ (م ۱۹۷۰) در سرفصلهای دروس دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف تدریس شده و در این مدت از لحاظ گسترش و عمق علمی اتفاقاتی خوبی در ایران رخ داده است.
او ادامه داد: فارغ از این عقبه آموزشی، برنامه آموزش هوش مصنوعی به دانشآموزان را هم در ایران شروع کردهایم و آمادهایم تا این محتوا را به کشور عراق ارائه دهیم تا این کشور هم به موازات ما این آموزش را کلید بزنید.
علی رزوقی دستیار ارشد و معاون رئیس دفتر نخستوزیر عراق هم در سخنانی گفت: ما در عراق به خوبی به اهمیت هوش مصنوعی واقف هستیم و ناظر به اهمیت این موضوع، نخست وزیر عراق، یک معاونت را به این حوزه اختصاص داده است. ما هم آموزش هوشمصنوعی را در دانشگاهها آغاز کردهایم. در این حوزه برای دانشگاههای درجه اول دنیا بورسیه داریم و برخی از دانشآموختگانمان در حال بازگشت به کشور هستند که به نوعی ستون فقرات ما در این حوزه محسوب میشوند.
وی ادامه داد: اساسا از ایده ایجاد مرکز مشترک بین ایران و عراق در یکی از جزایر ایران استقبال میکنیم چراکه به جایگاه علم و دانشمندان ایرانی واقفیم البته ایده تشکیل یک مرکز مشترک از طریق دانشگاه شریف و بغداد پیش از این محقق شده بود و شاید نیاز داشته باشیم به زیرساخت و هدف مشترک برسیم.
معاون رئیس دفتر نخست وزیر عراق با بیان اینکه هوش مصنوعی هدف نیست بلکه ابزاری برای رسیدن به اهداف دیگر است، خاطرنشان کرد: میتوان از این فناوری نوظهور در دیگر حوزهها مثل آب، انرژی، محیطزیست، کشاورزی و ... بهره گرفت.
رزوقی در بخش دیگری از صحبتهای خود بر تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان متمرکز شد و گفت: کشور ایران برای ما مثل یک برادر بزرگتر و حامی است و از هیچ کمکی برای دور کردن ایران از تحریمها دریغ نمیکنیم، پالایشگاه کربلا از بسترهایی است که میتواند زمینه این همکاری را فراهم کند.
وی همچنین به سمیناری که به تازگی در خصوص جذب سرمایهگذاری در این کشور برگزار شدهبود، گریز زد و گفت: ما به دنبال ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری هستیم و در این راستا، ۱۵۰ حوزه سرمایهگذاری احصا کردیم که از حوزه نفتی و پالایشگاهی گرفته تا انرژی و نیروگاهها، شهرکهای صنعتی و پروژههای کوچک را در بر میگیرد.
این مقام عراقی ادامه داد: این سمینار فرصتهای بسیاری را برای شرکتهای ایرانی فراهم خواهد کرد. اگر بتوانیم مشکلاتی همچون تحریمها را حل کنیم، میتوانیم از شرکتهای ایرانی برای مشارکت دعوت کنیم.
به گفته دستیار ارشد نخست وزیر عراق، تغییرات آب و هوایی، کاهش منابع آبی، بارورسازی ابرها، طوفانهای گرد و خاک و ... از جمله این فرصتهای همکاری است و طبعا هوش مصنوعی در همه حوزهها میتواند نقش اصلی را ایفا کند.
حسین افشین در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه از مشارکت بین بغداد و دانشگاه صنعتی شریف مطلع هستم، خاطرنشان کرد: هدفی که ما از راهاندازی مرکز مشترک دنبال میکنیم، فراتر از مشارکت دو دانشگاه است و در واقع خلاصه همکاری دانشگاهها باید به این مرکز منتقل شود.
او افزود: تابآوری میتواند موضوع خوبی برای شروع همکاری باشد. اعتقاد داریم جوانان عراقی مثل جوانان ایرانی از هوش بالایی برخوردار هستند و کار مشترک بین ایران و عراق به یک اتفاق بزرگ در منطقه خواهد انجامید.
معاون علمی رئیسجمهور همچنین بر نقش و سهم تحریمها بر زیست بوم علم و فناوری کشور متمرکز شد و گفت: تحریمها برای کشور ایران یک حسن داشت و آن بالا بردن اعتماد به نفس در جوانان کشور بود در خصوص همکاری با شرکتهای ایرانی هم میتوانیم در خیلی از حوزهها شرکتهای مشترک ایرانی و عراقی ایجاد و دانش را به شما منتقل کنیم.
افشین با اشاره به سابقه سی ساله ایران در بحث بارورسازی ابرها ادامه داد: آمادگی داریم در این زمینه همکاریهای لازم را انجام دهیم. در مورد کانون گرد و غبار هم ارزیابیهایی انجام و منشا داخلی و خارجی آن در کشورمان مشخص شده است که البته بخشی از آن مربوط به کشور عراق است و در قالب کار مشترک میتوان آن را مدیریت کرد.
دستیار ارشد و معاون رئیس دفتر نخست وزیر عراق در پایان با استقبال از حل مساله گرد و غبار پیشنهاد داد: کمیته مشترکی در این خصوص بین دوکشور تشکیل و اولین جلسه آن در بغداد برگزار شود و آن موضوع آغاز همکاری فناورانه مشترک بین ایران و عراق باشد.
خبرنگار : سارادهنوی
-
31 مرداد 1403معمای امروز ایلان ماسک (riddle of the day) چهارشنبه ۳۱ مرداد/ جواب معمای روز امپایر ماسک امروز چهارشنبه ۳۱ مرداد
-
09 شهریور 1403کد مورس امشب همستر 9 شهریور 1403
-
12 شهریور 1403کارت های راکی رابیت خرگوش امروز (دوشنبه ۱۲ شهریور)
-
30 شهریور 1403همستر کوین را نقد کنید: راهنمای گام به گام
-
30 شهریور 1403کد ویدئوی یوتیوب ۳۰ شهریور امپایر ماسک لو رفت!
-
تاریخ اکران انیمه demon slayer infinity castle فاش شد
-
ریکاردو ساپینتو ، علی شجاعی را فراخواند
-
ریکاردو ساپینتو از وضعیت نگرانکننده استقلال ابراز نارضایتی کرد
-
ریکاردو ساپینتو از وضعیت نگرانکننده استقلال ابراز نارضایتی کرد
-
چرا قراداد آرمین بیکاچیچ با پرسپولیس منتفی شد
-
باشگاه استقلال و عیسی آلکثیر به توافق رسیدند
-
خبر درگذشت تا احمد توکلی تکذیب شد
-
رکورد دمایی تهران شکسته میشود؟ پیشبینی هوای بیسابقه در پایتخت!
-
28 تیر 1404زمان قطعی برق مشهد امروز شنبه 28 تیر (خاموشی برق)
-
25 تیر 1404مهاجم خارجی جدید با شرط جدیدش استقلال را غافلگیر کرد
-
29 تیر 1404زمان قطعی برق مشهد امروز یکشنبه 29 تیر (خاموشی برق)
-
25 تیر 1404کاهش عجیب رقم قرارداد؛ سیدحسین حسینی با عصبانیت باشگاه استقلال را ترک کرد
-
30 تیر 1404زمان قطعی برق مشهد امروز دوشنبه 30 تیر (خاموشی برق)
-
30 تیر 1404نتیجه بازی والیبال اسلوونی و صربستان
-
29 تیر 1404سریال آلا قسمت 21 تلوبیون + لینک دانلود رایگان و مشاهده انلاین
-
30 تیر 1404زمان قطعی برق تبریز امروز دوشنبه 30 تیر (خاموشی برق)
-
25 تیر 1404بمب شبانه نقل وانتقالات تابستانی:پردهبرداری از حسینی جدید در باشگاه استقلال تهران
-
25 تیر 1404فرهنگیان بازنشسته این خبر خوش را بخوانند!
