طرز تهیه باسترما پلو با ران مرغ، یک غذای اعیانی و مجلسی
باسترما پلو؛ ترکیبی بینظیر از برنج و مرغ؛ طعمی که هرگز فراموش نخواهید کرد
به گزارش خبرنگار تیم وبگردی ایونا به نقل از برترین ها,باسترما پلو نوعی پلو مرغ خوشمزه و مشهور ترکی است که از ترکیب برنج با مرغ مزهدار شده، کره و زعفران تهیه میشود.
در این میان غذاهای ترکیهای بسیار خوشمزه و مشهور هستند و به دلیل نزدیکی مرزی و فرهنگی با ایران، غذاهای ترکی در میان ایرانیان بیشتر از سایر غذاهای بینالمللی طرفدار دارند. باسترماپلو نوعی پلومرغ خوشمزه و مشهور ترکی است که شبیه به تهانداز مرغ است. در این روش، مرغ مزهدار شده کف قابلمه قرار میگیرد و در ترکیب با برنج و کره و زعفران طعم فوقالعادهای دارد که باید یکبار آن را امتحان کنید. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه ترکیهای را در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با آموزش باسترماپلو ترکیهای همراه ما باشید.
مواد لازم
ران مرغ: ۳ عدد
برنج: ۳ پیمانه
کره: ۵۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
آب لیمو تازه: ۳ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
نمک و فلفل: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این پلو خوشمزه ابتدا مرغ را با نمک، فلفل، آب لیموترش و زعفران دم کرده ماساژ بدهید، سپس پیازهای خلالی شده را روی مرغ بریزید و مواد را داخل ظرف دردار بگذارید. ظرف مرغ را به مدت ۵ تا ۶ ساعت داخل یخچال بگذارید تا مرغ بماند و مزهدار شود. در مرحله بعد مقداری روغن داخل یک ماهی تابه بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا داغ شود، سپس تکههای مرغ را داخل روغن قرار بدهید تا یک طرف آن سرخ شود. نیازی نیست طرف دیگر مرغ را سرخ کنید. برنج را بجوشانید و کف قابلمه کمی روغن و زعفران دم کرده بریزید. مرغها را از سمتی که سرخ نکردهاید، کف قابلمه بچینید، طوری که سمت سرخ نشده مرغ کف قابلمه و روی روغن قرار بگیرد. حالا برنج آبکش شده را روی مرغها بریزید و سطح برنج را صاف کنید. کره را خرد کنید و روی سطح برنج بچینید و مقداری آب و زعفران دم کرده دورتادور برنج بریزید. حالا دمکنی بگذارید و حرارت را کم کنید و ۴۵ دقیقه زمان بدهید تا برنج و مرغ بپزد. بعد از پخت، قابلمه را داخل ظرف سرو برگردانید، نوش جان.
نکات مهم
برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازهای اضافه کنید که کمی شورتر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آبکش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانهها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد.
زمانی برنج برای آبکش کردن مناسب است که دانههای آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانهها متوقف شود و همینطور نمک اضافی بین دانههای برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث میشود به برنج شوک وارد شود و بیشتر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
باسترما پلو؛ از ترکیه تا سفره شما؛ طعمی متفاوت و دلچسب
باسترما پلو، یک غذای اصیل ترکی است که با ترکیبی بینظیر از برنج، مرغ مزهدار شده، کره و زعفران، طعمی دلپذیر و متفاوت را به ارمغان میآورد. این غذا که در سالهای اخیر در ایران نیز طرفداران بسیاری پیدا کرده است، یک گزینه عالی برای کسانی است که به دنبال تجربه طعمهای جدید و متفاوت هستند.
در دنیای امروز که دسترسی به اطلاعات و آموزشهای آشپزی بسیار آسان شده است، میتوانید به راحتی با دنبال کردن دستورالعملهای ساده، باسترما پلو را در خانه خودتان تهیه کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
با تهیه باسترما پلو، نه تنها یک غذای خوشمزه را تجربه میکنید، بلکه به دنیای غذاهای بینالمللی نیز قدم گذاشتهاید. این غذا میتواند یک انتخاب عالی برای مهمانیها و دورهمیهای خانوادگی باشد و مهمانان شما را شگفتزده کند.
خبرنگار : ر.نقوی
-
خبر فوری: پرسپولیس بمب نقل و انتقالات را ترکاند؟ ویکتور پالسون، مدافع ایسلندی در خط دفاع سرخپوشان!
-
وحید هاشمیان ستاره پرسپولیس را کنار گذاشت: جانشین دورسون در راه است
-
کامرون دیاز که پس از نزدیک به یک دهه دوری از بازیگری با یک فیلم پربازدید به میدان برگشت
-
افشای بزرگ:باشگاه استقلال تهران ۶۴۰ میلیارد تومان از هلدینگ خلیج فارس دریافت کرد
-
عارف غلامی به استقلال پیوست
-
بر سفرههای جهان نان با عطر خون غزه سِرو میشود
-
قیمت گوشی موبایل امروز ۲۹ تیر ۱۴۰۴+ جدول
-
حضور پررنگ اصفهانیها در اسکیت قهرمانی آسیا
-
28 تیر 1404زمان قطعی برق مشهد امروز شنبه 28 تیر (خاموشی برق)
-
25 تیر 1404مهاجم خارجی جدید با شرط جدیدش استقلال را غافلگیر کرد
-
29 تیر 1404زمان قطعی برق مشهد امروز یکشنبه 29 تیر (خاموشی برق)
-
25 تیر 1404کاهش عجیب رقم قرارداد؛ سیدحسین حسینی با عصبانیت باشگاه استقلال را ترک کرد
-
30 تیر 1404نتیجه بازی والیبال اسلوونی و صربستان
-
25 تیر 1404بمب شبانه نقل وانتقالات تابستانی:پردهبرداری از حسینی جدید در باشگاه استقلال تهران
-
29 تیر 1404سریال آلا قسمت 21 تلوبیون + لینک دانلود رایگان و مشاهده انلاین
-
25 تیر 1404فرهنگیان بازنشسته این خبر خوش را بخوانند!
-
25 تیر 1404خبر فوری: اعمال صحیح رتبه بندی در احکام حقوقی فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۰
-
29 تیر 1404بازار داغ نقلوانتقالات؛عیسی آلکثیر در یک قدمی باشگاه استقلال؟ یاغی جدید آبیها از دل پرسپولیس!
