دوشنبه، 30 تیر 1404
فوری

عوامل موثر بر کیفیت تکنولوژیکی چغندرقند

7 روز قبل
بازدید: 106
کد خبر: 000143706
0
عوامل موثر بر کیفیت تکنولوژیکی چغندرقند

دکتر مهدی کریمی تفرشی / پژوهشگر دیپلماسی اقتصادی

شکر علاوه بر خاصیت شیرین کنندگی دارای مواد غذائی مختلفی از جمله هیدرات های کربن، املاح، پروتئین ها و آنزیم های مختلفی نیز می‌باشد در حین انجام فرآیند تبدیل نیشکر و یا چغندر قند به شکر، ماده اولیه تبدیل به ساکارز می شود. مواد شیمیایی اصلی و فرعی که تاکنون از شکر تولید گردیده متجاوز از 10000 نوع می باشد.

کیفیت تکنولوژیکی چغندرقند مجموعه ای از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی ریشه ذخیره ای چغندر قند است که بصورت ظرفیت ژنتیکی در رقم های اصلاح شده نهفته است و تحت شرایط اقلیمی و اکولوژیکی هر منطقه و متاثر از تکنیک های زراعی تهیه بستر بذر، کاشت و داشت چغندر در مزرعه شکل می گیرد و پس از برداشت و انتقال به کارخانه قند طی فرآیند استحصال شکر از ریشه چغندرقند به منصه ظهور می رسد. کیفیت تکنولوژیکی این محصول از جمله عوامل موثر در تولید و استحصال شکر در کارخانجات قند است.

مهمترین ناخالصی های موجود در چغندر قند که کیفیت تکنولوژیکی را تحت تاثیر قرار می دهد شامل سدیم، پتاسیم و ازت مضره است.

افزایش کیفیت تکنولوژیکی محصول چغندرقند از طریق بالا بردن درصد قند و کاهش مواد غیر قندی از جمله پتاسیم، سدیم و ازت مضره صورت می گیرد زیرا افزایش این ناخالصی ها با جلوگیری از کریستالیزه شدن ساکارز قابلیت استحصال قند را کاهش داده و موجب افزایش میزان ملاس تولیدی می شود.

 

خبرنگار : ن.شاکر

برچسب ها
نظر شما
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar