چهارشنبه، 01 مرداد 1404
فوری

قیمت خودروهای ایران خودرو، افزایش یا کاهش؟

9 ماه قبل
بازدید: 146
کد خبر: 000085802
0
قیمت خودروهای ایران خودرو، افزایش یا کاهش؟

تقریبا هر اتفاقی از رویدادهای سیاسی گرفته تا تصمیم‌های اقتصادی بر قیمت خودرو در بازار اثر می گذارد. در نتیجه بازار خودرو در چند سال اخیر به یک بازار ملتهب با نوسان‌های بسیار تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا به نقل از خودرو 24، تقریبا از زمان لغو برجام و ممنوعیت واردات خودرو با برگزاری قرعه‌کشی‌ها، پای واسطه‌ها به بازار خودرو باز شد. تا خودرو هم روزهای چند نرخی بودن را تجربه کند.

بارها راهکارهای مختلفی از سوی مسئولان اندیشیده شد اما پس از مدتی از یادها رفت. اواخر سال ۱۴۰۰، رئیس جمهوری ۸ فرمان را برای سامان دادن به وضعیت صنعت خودرو صادر کرد. پس از آن وزارت صمت با روش‌های مختلف تلاش کرد این فرمان‌ها را اجرایی کند. راه‌اندازی سامانه یکپارچه فروش خودرو و آزادسازی واردات خودرو از جمله همین اقدامات بود. 

تحلیل قیمت بازار خودرو (شهریور)

شهریور ماه ۱۴۰۳ با تمام سال‌های قبل متفاوت بود. در حالی که انتظار داشتیم این ماه بازار خودرو جان تازه‌ای بگیرد و شور و هیجان در آن موج بزند، اما همه چیز خلاف انتظار پیش رفت و بازار در سکون و آرامش نسبی قرار گرفت. حتی اگر تغییر قیمتی هم دیده شد، بیشتر به سمت کاهش قیمت خودروهای داخلی بود و خبری از افزایش قیمت‌های چشمگیر نبود.

این روزها بازار خودرو حالتی مبهم و نامشخص دارد؛ از یک طرف هر روز چندین مدل جدید خودروهای وارداتی معرفی می‌شوند و ادعا می‌شود که به‌زودی وارد بازار خواهند شد، اما از سوی دیگر، برخی از این مدل‌ها حتی پس از گذشت یک سال هم هیچ اثری ازشان نیست. در همین حال، عرضه‌های محدود و تهدیدات ورود خودروهای جدید باعث شده‌اند که بازار نه به‌طور کامل افزایش یابد و نه کاهش محسوسی را تجربه کند.

در میان این وضعیت، خودروسازان داخلی هم دست به اقداماتی زده‌اند که شاید چندان منطقی به نظر نرسد. مثلاً وقتی کرمان موتور تصمیم گرفت قیمت جک J4 را افزایش دهد، بسیاری تعجب کردند؛ چرا که حتی با قیمت قبلی هم این خودرو خریدار زیادی نداشت و از قیمت بازار هم بالاتر بود. این نوع افزایش قیمت‌ها نشان‌دهنده این است که حتی خودروسازان نیز به وضعیت فعلی بازار اطمینان ندارند و به نوعی در انتظار یک تغییر بزرگ هستند.

به طور کلی، شهریور امسال برخلاف انتظار، نه تنها رونق خاصی در بازار ایجاد نکرد، بلکه با ثبات نسبی و کاهش قیمت‌ها، همه را در انتظار روزهای بهتر و شفاف‌تر گذاشت.

تحلیل قیمت خودروی صفر (شهریور)

اگر نگاهی به قیمت خودروهای صفر در شهریور بیندازیم، خواهیم دید که بازار این خودروها نوسان زیادی را تجربه کرده است. بیشتر خودروهای داخلی، وارداتی و حتی مونتاژی در طول ماه یا به همان قیمتی که ماه را با آن شروع کردند بازگشتند یا با تغییرات اندکی کاهش یافتند. وارداتی‌های جدیدالورود هم به دلیل نبود خریدار و کمبود امکانات و آپشن‌های جذاب، روند کاهشی را در پیش گرفتند و قیمتشان روزبه‌روز پایین‌تر آمد.

تحلیل قیمت خودروی کارکرده (شهریور)

وضعیت خودروهای کارکرده، مشابه بازار خودروی صفر بود. این خودروها به طور کامل از روند قیمت‌گذاری خودروهای صفر پیروی کردند و با هر نوسان قیمتی، بالا و پایین رفتند. برخی خودروهای مونتاژی حتی افت قیمتی بیشتری نسبت به نسخه‌های صفر خود تجربه کردند. به نظر می‌رسد که در مهرماه نیز روند مشابهی در انتظار بازار خودروهای کارکرده باشد.

پیش‌بینی بازار مهر

با گذشت تابستان و رسیدن به مهر، وضعیت بازار خودرو همچنان در هاله‌ای از ابهام به سر می‌برد. در طول تابستان، قیمت بسیاری از خودروها اصلاح شد و برخی از مالکان با افت قیمت ۲۰ درصدی ترجیح دادند فعلاً فروشنده نباشند؛ خودروهایی مانند کی‌ام‌سی J7، ریسپکت و فیدلیتی از جمله این موارد بودند. با توجه به اتفاقات گذشته، برای مهرماه دو سناریوی پیش رو داریم:

سناریوی اول: افزایش قیمت‌ها

در سناریوی اول، افزایش قیمت برخی خودروها در کارخانه، نوسانات نرخ ارز یا حتی قیمت بنزین، می‌تواند بازار را به سمت افزایش قیمت‌ها سوق دهد و انرژی از دست رفته را به بازار بازگرداند. این یعنی دوباره شاهد افزایش تقاضا و رشد قیمت‌ها خواهیم بود.

سناریوی دوم: تعادل و همگام‌سازی قیمت‌ها

در سناریوی دوم، می‌توان تصور کرد که با ادامه اصلاح قیمت‌ها و جلوگیری از افزایش بی‌رویه آن در کارخانه، قیمت خودروها متعادل‌تر شود. این وضعیت به تدریج باعث می‌شود که اختلاف قیمت بین کارخانه و بازار کاهش یابد و حتی به هم نزدیک شوند. برای مثال، تفاوت قیمت هایما S5 و هایما S7 در کارخانه حدود ۲۰ میلیون تومان است که البته عجیب به نظر می‌رسد. این سناریو به نفع کسانی است که قصد دارند خودرویی با قیمت واقعی و منطقی خریداری کنند.

بازار خودرو در ماه مهر در نقطه‌ای حساس قرار گرفته است. اگر روند افزایش قیمت‌ها ادامه پیدا کند، ممکن است شاهد رشد مجدد قیمت‌ها باشیم. اما اگر بازار به سمت تعادل حرکت کند، می‌توانیم امیدوار باشیم که اختلاف قیمت کارخانه و بازار کمتر شود و به یک ثبات نسبی برسد. در هر صورت، مهرماه می‌تواند ماهی تعیین‌کننده برای بازار خودرو باشد.

خبرنگار : سارادهنوی

نظر شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar