چهارشنبه، 01 مرداد 1404
فوری

چرا همیشه خسته هستید؟ راز خستگی مداوم شما فاش شد

1 هفته قبل
بازدید: 109
کد خبر: 000143901
0
چرا همیشه خسته هستید؟ راز خستگی مداوم شما فاش شد

اگر دائماً خسته و کم‌انرژی هستید، تنها نیستید. اغلب می‌توان با تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی، جبران کمبود مواد مغذی یا درمان بیماری‌های زمینه‌ای، این مشکل را حل کرد.

به گزارش خبرنگار سلامت ایونا به نقل از جماران، اگر بیش از حد احساس خستگی می‌کنید یا انرژی کمی دارید، تنها نیستید. خستگی ممکن است در اثر عوامل ساده‌ای مانند کمبود خواب یا سرماخوردگی یا آنفلوانزا ایجاد شود. با این حال، گاهی ممکن است شرایط سلامتی زمینه‌ای نیز در بروز خستگی‌های طولانی‌مدت مؤثر باشند.

خستگی را اغلب می‌توان با اصلاح سبک زندگی یا رژیم غذایی، جبران کمبود مواد مغذی و یا درمان یک بیماری زمینه‌ای بهبود بخشید. با این حال، برای بهبود خستگی، باید دلایل اصلی آن را ریشه‌یابی کنید. چهار دلیل علمی که به شما می‌گوید چرا همیشه خسته هستید:

 خواب کافی برای سلامت کلی ضروری است. در طول خواب، بدن شما برخی فرآیندهای حیاتی از جمله ترشح هورمون‌های مهم رشد و ترمیم و بازسازی سلول‌ها را انجام می‌دهد. به همین دلیل است که اکثر مردم پس از بیدار شدن از یک خواب باکیفیت، احساس شادابی، هوشیاری و انرژی زیادی دارند.

کمبود مواد مغذی

کمبود مواد مغذی زیر با خستگی مرتبط است:

آهن، ریبوفلاوین (ویتامین B2)، نیاسین (ویتامین B3)، اسید پانتوتنیک (ویتامین B5)، پیریدوکسین (ویتامین B6)، فولات (ویتامین B9)، ویتامین B12، ویتامین دی، ویتامین سی، منیزیم.

به طور معمول، خستگی ناشی از کمبود یک یا چند ماده مغذی پس از نرمال شدن سطح مواد مغذی بهبود می‌یابد.

استرس

اگرچه داشتن میزان کمی استرس در شرایط مختلف طبیعی است، اما استرس مزمن با خستگی مرتبط است. در واقع، استرس مزمن ممکن است منجر به اختلال "خستگی مرتبط با استرس (ED)" شود که چنین وضعیتی با علائم روانی و فیزیکی خستگی مشخص می‌شود.

مصرف بیش از حد کافیین

اگرچه نوشیدنی‌های کافیین‌دار مانند قهوه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا به شما انرژی موقتی می‌دهند، اما مصرف بیش از حد آنها ممکن است به تدریج شما را خسته‌تر کند. مصرف کافیین بیش از حد می‌تواند به روتین خواب شما آسیب بزند و همین عاملی برای بروز خستگی است.

نوشیدن بیش از حد کافیین با افزایش دلشوره‌های شبانه، بی‌خوابی، افزایش شب‌بیداری، کاهش کل زمان خواب و خواب‌آلودگی در طول روز مرتبط است.

 

 

خبرنگار : ن.شاکر

نظر شما
    هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است!
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar