کشورهای محصور به آبهای آزادباید سند اکو گیت تهییه کنند
وزیر راه و شهرسازی از تدوین سند «اکو گیت» برای تسهیل دسترسی کشورهای محصور در خشکی اکو به آبهای آزاد و ارائه تخفیفات ویژه بندری توسط کشورهای ساحلی خبر داد و اعلام کرد: ایران آماده همکاری لجستیکی در بنادر خود است.
به گزارش پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز (ایونا ) به نقل از خبرگزاری فارس : به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از در ادامه برگزاری سیزدهمین اجلاس وزرای حملونقل اکو اظهار کرد: راهبرد جمهوری اسلامی ایران خصوصاً در بخش حمل و نقل و ترانزیت بر تقویت چند جانبه گرایی اقتصادی و ارتقاء سطح همکاری با همسایگان تمرکز دارد و بالا بردن سطح همکاری با سازمان همکاری اقتصادی؛ اکو و تحکیم روزافزون مناسبات با اعضای اکو از اولویتهای دولت چهاردهم است. وی افزود: خوشبختانه طی سه دهه گذشته روند همگرایی در میان کشورهای عضو پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای گسترده در منطقه اکو برای همکاری و ارائه یک الگوی موفق همگرایی منطقه ای انتظار میرود این روند پرشتابتر از قبل ادامه یابد و بی تردید نقش و جایگاه دبیرکل سازمان و وزرای محترم کشورهای عضو برای تحقق این مهم برجسته و ماندگار خواهد بود. صادق با تاکید بر اینکه «حملونقل و ترانزیت به عنوان یکی از اولویتهای سه گانه سازمان اکو را میتوان به عنوان مبنای ایجاد تحرک و رونق بخشی به همکاری در سایر حوزههای تجارت، گردشگری و انرژی در منطقه اکو» اظهار کرد: تقویت مناسبات حمل و نقلی و ترانزیتی در سطح دو جانبه و چند جانبه از محورهای مهم همکاری جمهوری اسلامی ایران با کشورهای عضو اکو است و این موضوع در بالاترین سطح مورد حمایت و تاکید قرار دارد.
ظرفیت بزرگ ایران برای نقشآفرینی در راستای تحقق اهداف اکو وی در ادامه یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران با بهره مندی از موقعیت جغرافیایی ممتاز در منطقه غرب آسیا و همچنین دسترسی به آبهای آزاد از طریق خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند و دارا بودن بیش از ۲۵۰ هزار کیلومتر انواع راه، ۱۵ هزار کیلومتر خط آهن در تقاطع کریدورهای شمال-جنوب و شرق -غرب قرار گرفته و آمادگی دارد تا این ظرفیت عظیم را با اعضای اکو بهویژه کشورهای محصور در خشکی به اشتراک گذارد و در جهت تحقق اهداف و برنامههای اکو به طور سازنده نقش آفرینی کند. وزیر راه و شهرسازی گفت: با توجه به پیشینه تاریخی کشورهای عضو اکو در شکلدهی کریدورهای حمل و نقلی تمدن ساز نظیر راه ابریشم، راه ادویه و راه شاهی در عصر جدید نیز میتوان به نقش آفرینی چشمگیر کشورهای عضو اکو در این زمینه اهتمام ورزید. وی افزود: با در نظر گرفتن این مهم میبایست نقش و جایگاه سازمان اکو را برای تبدیل آن به یک سازمان موفق و منطقه ای برای توسعه و گسترش حملونقل و ترانزیت بازتعریف کرد.
از اینرو تعریف دقیق چشم انداز و راهبردهای حمل و نقلی منطقه اکو در چارچوب چشم انداز ۲۰۳۵ اکو ضرورتی کلیدی است در این زمینه از دبیرکل محترم میخواهم تا با مشارکت اعضا و در قالب زمانبندی مشخص این سند را تهیه کنند. صادق در ادامه و با اشاره به شتاب قابل توجه همکاریهای ترانزیتی در منطقه اکو طی سالیان اخیر، اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران سال گذشته به رکورد ترانزیت ۲۰ میلیون کالا از قلمرو ایران دست یافت و طبق برنامه هفتم توسعه اقتصادی کشور این رقم میبایست به ۴۰ میلیون تن برسد. تشریح دستاوردهای ترانزیتی جمهوری اسلامی ایران در تعامل با کشورهای عضو اکو وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: البته دستیابی به این هدف و رکورد ترانزیتی سال گذشته ریشه در همکاری نزدیک حمل و نقلی با کشورهای منطقه، خصوصاً در منطقه اکو دارد.
توسعه زیر ساختهای مرزی با آذربایجان و ترکیه، هدفگذاری انتقال ۲۰ میلیون تن بار ترانزیتی از ایران و ترکمنستان، همکاری در بنادر جنوبی ایران با مشارکت قزاقستان، ازبکستان و تاجیکستان، برنامه ریزی برای اختصاص محوطههای اختصاصی لجستیکی در چابهار و بندر عباس به کلیه اعضای محصور در خشکی در منطقه اکو و توسعه همکاریهای مرزی و لجستیکی با افغانستان و پاکستان گوشه ای از همکاریهای دو جانبه ای است که ایران با اعضای اکو داشته و دستاورد این همکاریهای نزدیک بی تردید به جهش ترانزیت و وابستگی روز افزون زنجیره ارزش بین المللی به قلمرو کشورهای اکو منجر خواهد شد. صادق در ادامه بیان کرد: در چارچوب فعالیتهای اکو پروژههای قابل توجهی در حوزه ریلی تعریف شده که به نوبه خود میتواند باعث افزایش همگرایی حمل و نقلی و جهش ترانزیت در منطقه شوند. وزیر راه و شهرسازی در همین رابطه به راه اندازی مجدد قطار کانتینری باری اکو در مسیر آلماتی تاشکند عشق آباد تهران استانبول، راه اندازی قطار کانتینری باری در مسیر آلماتی تاشکند عشق آباد مشهد بندر عباس، راه اندازی قطار منظم کانتینری باری در مسیر اسلام آباد تهران استانبول اشاره کرد.
وی در ادامه به همکاریهای حملونقل ریلی اشاره کرد و گفت؛ برنامه ریزی شده با همکاری راه آهن جمهوری اسلامی ایران و کشورهای منطقه اکو، قطار اکو در مسیرهای مختلف به صورت برنامه ای به کار خود ادامه دهد. که در این زمینه از کشورهای عضو و دبیرخانه میخواهم تا برنامه ریزی مشترک در این زمینه را صورت دهند. وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه روند حمل و نقل ترکیبی در سطح جهانی رو به توسعه و گسترش است؛ خاطرنشان کرد: این امر ایجاب میکند تا برنامه ریزیهای سازمان اکو با این نوع از حمل و نقل منطبق شود. دستور العمل اجرایی کردن حمل ونقل ترکیبی اکو صادق با بیان اینکه پیاده سازی سازو کارهای مربوط به حمل و نقل ترکیبی در موافقتنامه چارچوب حمل و نقل و ترانزیت اکو (TTFA) تصریح شده است؛ گفت: در همین راستا و به ابتکار جمهوری اسلامی ایران سندی جهت توسعه حمل و نقل ترکیبی با عنوان دستور العمل اجرایی کردن حمل ونقل ترکیبی اکو " تهیه شده و انتظار میرود تا با پیگیری دبیرخانه این سند مهم نیز نهایی شود و در اجلاس آتی کمیته حمل و نقل ترکیبی شورای هماهنگی حمل و نقل و ترانزیت اکو به تصویب اعضاء برسد.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: بی تردید اجرایی شدن این سند گام بلندی برای دسترسی کشورهای محصور در خشکی اکو به مسیرهای حملی و نقلی و ترانزیتی بین المللی با استفاده از ظرفیتهای کشورهای ساحلی اکو خواهد بود. توضیحات وزیر راه و شهرسازی ایران درباره سند «اکو گیت» صادق با اشاره به ابتکار جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: سندی تحت عنوان دروازه مشترک اکو (ECO Gate) با هدف دسترسی کشورهای محصور در خشکی اکو به آبهای آزاد و ارائه تسهیلات و تخفیفات ویژه دریایی و بندری توسط کشورهای ساحلی به این دسته از کشورها تهیه و تدوین شده است و در انتظار میرود تا دبیرخانه اکو با همکاری کشورهای عضو زمینه اجرایی شدن این سند را فراهم کند.
وی افزود: در این زمینه و با هدف ارتقاء فعالیتهای ترانزیتی در منطقه اکو، جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا تسهیلات لازم را برای کشورهای محصور در خشکی اکو جهت همکاری لجستیکی در بنادر ایران از جمله چابهار، شهید رجایی فراهم کند و شرایط مطلوبی در این زمینه پیش بینی شده است. ضرورت ایجاد مکانیسم مدیریت واحد کریدورهای ترانزیتی اکو وزیر راه و شهرسازی بر ضرورت ایجاد مکانیسمی برای مدیریت واحد کریدورهای ترانزیتی اکو، دیجیتالی کردن و تبادل الکترونیک اسناد حمل و نقل، هماهنگ سازی و ساده سازی رویههای گمرکی در امتداد کریدورها، ارتقاء همکاری گمرکات کشورهای عضو اکو بهویژه در زمینه ایجاد سهولت در زمینه ترددهای مرزی، ارائه تسهیلات لازم جهت کاهش زمان تشریفات گمرکی، استفاده از اسناد الکترونیکی حملونقل نظیر E-CMR و e-TIR با هدف تسریع و تسهیل حملونقل و ترانزیت در منطقه اکو به عنوان مواردی که میبایست کشورهای عضو در زمینه تقویت آنها اهتمام ورزند، تاکید کرد.
خبرنگار : ن.نوذری
-
تهدید دوباره ترامپ علیه ایران
-
ساعات قطعی برق بوشهر سه شنبه امروز ۳۱ تیر ۱۴۰۴
-
ساعات قطعی برق قم سه شنبه امروز ۳۱ تیر ۱۴۰۴
-
ساعات قطعی برق اصفهان سه شنبه امروز ۳۱ تیر ۱۴۰۴
-
ساعات قطعی برق تهران سه شنبه امروز ۳۱ تیر ۱۴۰۴
-
ساعات قطعی برق کرمان سه شنبه امروز ۳۱ تیر ۱۴۰۴
-
ساعات قطعی برق شیراز سه شنبه امروز ۳۱ تیر ۱۴۰۴
-
ساعات قطعی برق شهرکرد سه شنبه امروز ۳۱ تیر ۱۴۰۴
-
28 تیر 1404زمان قطعی برق مشهد امروز شنبه 28 تیر (خاموشی برق)
-
25 تیر 1404مهاجم خارجی جدید با شرط جدیدش استقلال را غافلگیر کرد
-
25 تیر 1404کاهش عجیب رقم قرارداد؛ سیدحسین حسینی با عصبانیت باشگاه استقلال را ترک کرد
-
29 تیر 1404زمان قطعی برق مشهد امروز یکشنبه 29 تیر (خاموشی برق)
-
30 تیر 1404زمان قطعی برق مشهد امروز دوشنبه 30 تیر (خاموشی برق)
-
25 تیر 1404بمب شبانه نقل وانتقالات تابستانی:پردهبرداری از حسینی جدید در باشگاه استقلال تهران
-
30 تیر 1404زمان قطعی برق تبریز امروز دوشنبه 30 تیر (خاموشی برق)
-
30 تیر 1404نتیجه بازی والیبال اسلوونی و صربستان
-
31 تیر 1404توافق پنهانی باشگاه استقلال با بازیکنان خارجی لو رفت؛ پول نداریم، قراردادها معلق ماند
-
29 تیر 1404سریال آلا قسمت 21 تلوبیون + لینک دانلود رایگان و مشاهده انلاین
