تحرکات نظامی اسرائیل در خاورمیانه پس از قطعنامه شورای حکام علیه ایران
اما در بدبینانهترین حالت میتوان این اتفاقات را نوعی پیشدرآمد برای حمله اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران دانست که شواهد و قراینی هم در این خصوص وجود دارد؛ از تحرکات اسرائیل در دو سه هفته اخیر گرفته تا بیانیهها و مواضع چند روز اخیر تهران و نوعی ابراز نومیدی ترامپ نسبت به آینده مذاکرات با ایران
به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از خبرانلاین ؛ از دیروز ناگهان حمله به ایران پس از مجموعه تحرکات و تصمیمات غیر منتظره آمریکا در سطح منطقه از افزایش آماده باش در پایگاههای خود تا کاهش تعداد کارکنان در برخی سفارتخانهها در منطقه در صدر اخبار رسانههای جهان قرار گرفته است.
این تحولات در آستانه دو اتفاق مهم رخ میدهد؛ نخست رسیدن بحران داخلی در اسرائیل به آستانه انحلال کنست و به تبع آن سقوط کابینه نتانیاهو و دوم نیز برگزاری دور ششم مذاکرات میان ایران و آمریکا در یکشنبه آینده آن هم پس از کش و قوسهای فراوان متعاقب ارسال طرح پیشنهادی به ایران و انتظار پاسخ تهران.
در خوشبیانهترین حالت میتوان اتفاقات را تلاشی هدفمند برای عبور نتانیاهو از بحران انحلال کنست و در عین حال تاثیر آمریکا بر تصمیم تهران و به نوعی قبولاندن پذیرش توقف غنیسازی و طرح آمریکا قبل از دور ششم مذاکرات در یکشنبه آینده در مسقط دانست.
ترامپ : احتمال رسیدن به توافق را خیلی کمتر از قبل میدانم
اما در بدبینانهترین حالت میتوان این اتفاقات را نوعی پیشدرآمد برای حمله اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران دانست که شواهد و قراینی هم در این خصوص وجود دارد؛ از تحرکات اسرائیل در دو سه هفته اخیر گرفته تا بیانیهها و مواضع چند روز اخیر تهران و نوعی ابراز نومیدی ترامپ نسبت به آینده مذاکرات با ایران و تاکید بر این که «احتمال رسیدن به توافق را خیلی کمتر از قبل میدانم».
این در حالی است که ترامپ قبلا قبل و بعد از مذاکرات از احتمال «توافق قریب الوقوع» میگفت. این بدبینی رئیس جمهور آمریکا میتواند فی نفسه نوعی «چراغ سبز اولیه» به اسرائیل برای اقدام علیه ایران تلقی شود.
در این میان، هم گزارش اخیر آژانس و همچنین اقدام تروئیکای اروپا (فرانسه، انگلیس و آلمان) در شورای حکام آژانس بینالمللی برای صدور قطعنامه ضد ایرانی نیز خواسته یا ناخواسته میتواند در جهت آماده کردن بستر و فضای بینالمللی برای تحرک نظامی احتمالی علیه تاسیسات هستهای ایران باشد.
از این رو، میتوان گفت که پرونده هستهای ایران وارد حساسترین و بیسابقهترین وضعیت خود شده است که احتمالا اسرائیل آن را فرصتی «راهبردی» برای حمله به تاسیسات هستهای بداند. ناگفته هم نماند که از 15 سال پیش همواره مترصد فرصتی برای این کار بوده؛ اما با مخالفت آمریکا روبرو شده است، ولی اکنون به نظر میرسد که یک «همپوشانی کامل منافع» میان دو طرف حداقل برای سطحی از حمله وجود دارد.
با وجود تدابیری امنیتی که آمریکا در حال اتخاذ آنها در منطقه است، اما قابل توجه این که حضور نیروها و جنگ افزارهای آن در منطقه دستکم «تا این لحظه» در سطحی نیست که نشانگر آماده شدن آمریکا برای یک حمله نظامی یا درگیری بزرگ در منطقه باشد. با این حال، هر گونه حمله احتمالی اسرائیل به ایران نیز بدون موافقت و همکاری اعلام نشده آمریکا تقریبا منتفی است. به هر حال اسرائیل برای چنین حملهای به بمب آمریکایی «جی بی یو-43/بی» معروف به «مادر همه بمبها» نیاز دارد.
اما اکنون پرسش این است که آیا ترامپ «چراغ سبز نهایی» را برای این حمله اسرائیل نشان داده است و این که در صورت وقوع در چه سطحی خواهد بود؟
سطح فعلی حضور نظامی «غیر جنگی» آمریکا در منطقه یا نشانه آن است که این حمله در آینده نزدیک اتفاق نمیافتد یا این که رخ میدهد اما «محدود و متمرکز» و معطوف به این برآورد آمریکاییهاست که به یک درگیری نظامی بزرگ در منطقه ختم نمیشود که در این صورت مفروض آن اعزام بیشتر ناوهای جنگی بیشتری به منطقه و در کل تقویت گسترده سطح حضور نظامی متناسب این وضعیت بود.
اما چرا هر گونه حمله در صورت وقوع میتواند محدود شروع شود؟ واقعیت این است که هر گونه حمله بزرگی میتواند اولا به یک درگیری و جنگ گسترده و کنترل نشده در منطقه تبدیل شود و این چیزی نیست که ترامپ و حتی خود اسرائیل بخواهد و ثانیا ممکن است که اهداف مورد نظر را هم محقق نکند.
اما تبعات حمله محدود «ولی متمرکز» هم قابل کنترل است و هم میتواند در کنترل واکنش و رفتار طرف مقابل تاثیرگذار باشد. به این معنا که احتمالا اسرائیل برای کنترل و مهار واکنش طرف مقابل، طرح حمله به تاسیسات هستهای را تدریجی و در قالب حملاتی رفت و برگشتی پیش ببرد و این گونه بدون وقوع یک جنگ گسترده هدف خود را دنبال کند.
اما احتمال دیگر که نباید از نظر دور داشت این که دستکم «فعلا» حملهای در کار نباشد و اسرائیل بخواهد یک «خرابکاری یا ترور بزرگ» انجام هد.
فعلا قبل از هر چیز باید دید که دور ششم مذاکرات در صورت برگزاری چه نتیجهای خواهد داشت. در واقع میتوان آن را متفاوتترین دور مذاکراتی نامید که در فضای بدبینی و به نوعی تحت فشار «وضعیت حمله» برگزار میشود؛ در حالی که پنج دور قبلی در فضایی از خوشبینی و امیدواری نسبی برگزار شدند.
البته در صورت تداوم مواضع کنونی دو طرف دور جدید هم چندان نمیتواند راهگشا باشد.
تحرکات نظامی اسرائیل در آستانه دور ششم مذاکرات و پس از قطعنامه علیه ایران
به گزارش انتخاب، هاآرتص نوشت: در میانه دشواریها در مذاکرات هستهای میان ایالات متحده و ایران، اسرائیل در حال پیشبرد آمادگیها برای حمله به ایران است و همچنین خود را برای دفاع در برابر یک ضدحملهی احتمالی از سوی ایران آماده میکند.
در ادامه این مطلب آمده است: نشستهایی درباره این موضوع میان مقامهای دفاعی اسرائیل و همتایان آمریکاییشان برگزار شده است. مقامهای دفاعی اسرائیل میگویند برخی سیاستمداران از تنشهای مربوط به مسئلهی ایران برای اهداف خود بهرهبرداری میکنند، اما تأکید دارند که ارتش همچنان خود را برای هر تصمیمی که گرفته شود آماده میسازد.
نخستوزیر بنیامین نتانیاهو و رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، روز دوشنبه در بحبوحهی افزایش تنشها بر سر احتمال رد پیشنهاد اخیر آمریکا از سوی ایران در جریان مذاکرات هستهای، با یکدیگر گفتوگو کردند.
پس از این تماس، ترامپ گفت که ایالات متحده، اسرائیل، حماس و ایران درگیر «یک مذاکرهی عظیم» دربارهی غزه هستند و افزود: «خواهیم دید چه خواهد شد. ما میخواهیم گروگانها را بازگردانیم. همین را میتوانم بگویم.»
ترامپ همچنین گفت که مذاکرات میان ایالات متحده و ایران دربارهی برنامهی هستهای ایران روز پنجشنبه ادامه خواهد یافت.
احتمالاً تهران با این توافق مخالفت خواهد کرد، بهویژه بهدلیل درخواست واشنگتن برای توقف کامل غنیسازی اورانیوم، و انتظار میرود در روزهای آینده یک پیشنهاد متقابل ارائه دهد.
پس از این تماس، نتانیاهو یک نشست امنیتی پشت درهای بسته با تمرکز بر مسئلهی ایران برگزار کرد.
ضربالاجل دوماههی ترامپ برای مذاکرات میان ایالات متحده و ایران روز چهارشنبه به پایان میرسد.
مقامهای اسرائیلی بهطور فشرده در حال بررسی گزینههای واکنشی در صورت فروپاشی مذاکرات میان واشنگتن و تهران هستند و بنا بر گزارشها، گزینهی حملهی نظامی به ایران همچنان روی میز قرار دارد.
خبرنگار : د.کنعانی
-
16 شهریور 1403پسر بایدن اعتراف کرد: من مجرم هستم
-
16 شهریور 1403واشنگتن به تلآویو: ما نمیتوانیم تا ابد در منطقه بمانیم
-
15 شهریور 1403پایان بن بست سیاسی در فرانسه/میشل بارنیه نخست وزیر فرانسه شد
-
15 شهریور 1403حملات پهپادی و موشکی جدید حزبالله لبنان علیه رژیم صهیونیستی
-
15 شهریور 1403خلیل الحیه ؛نیرنگ نتانیاهو درباره توافق آتش بس غزه برای دنیا آشکار است
-
«مهمانکُشی» یک سریال محبوب ایرانی
-
سایه سنگین دربی و فریاد ریکاردو ساپینتو: پیام هشدارآمیز سرمربی به مدیران استقلال
-
نزدیک به ۳۰ سریال در مراحل مختلف تولید قرار دارد
-
نظر جنجالی جلیلی در مورد شهید سردار سلامی
-
پایان حواشی: عذرخواهی علیرضا بیرانوند از هواداران پرسپولیس و تمرکز بر تیم ملی فوتبال ایران و تراکتور + فیلم
-
مکانیسم ماشه چه تاثیری بر زندگی ایرانیان دارد؟
-
تجویز اقتصاددان اتریشی، اسم رمز خروج کشور از رکود
-
هاشمیان با باندبازی مقابله می کند؟
-
28 تیر 1404زمان قطعی برق مشهد امروز شنبه 28 تیر (خاموشی برق)
-
25 تیر 1404مهاجم خارجی جدید با شرط جدیدش استقلال را غافلگیر کرد
-
29 تیر 1404زمان قطعی برق مشهد امروز یکشنبه 29 تیر (خاموشی برق)
-
25 تیر 1404کاهش عجیب رقم قرارداد؛ سیدحسین حسینی با عصبانیت باشگاه استقلال را ترک کرد
-
30 تیر 1404نتیجه بازی والیبال اسلوونی و صربستان
-
25 تیر 1404بمب شبانه نقل وانتقالات تابستانی:پردهبرداری از حسینی جدید در باشگاه استقلال تهران
-
29 تیر 1404سریال آلا قسمت 21 تلوبیون + لینک دانلود رایگان و مشاهده انلاین
-
25 تیر 1404فرهنگیان بازنشسته این خبر خوش را بخوانند!
-
25 تیر 1404خبر فوری: اعمال صحیح رتبه بندی در احکام حقوقی فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۰
-
29 تیر 1404بازار داغ نقلوانتقالات؛عیسی آلکثیر در یک قدمی باشگاه استقلال؟ یاغی جدید آبیها از دل پرسپولیس!
