سه شنبه، 31 تیر 1404
فوری

تورم تحت لوای دلار ۶۹ هزار تومانی

9 ماه قبل
بازدید: 103
کد خبر: 000085782
0
تورم تحت لوای دلار ۶۹ هزار تومانی

همیشه ادعای ما این  بوده که باید چرخه‌ی نظارت را از بالا، یعنی تولید‌کننده شروع کنیم. تولید‌کننده اراده می‌کند قیمت را بالا می‌برد، اما مردم به فروشنده اعتراض می‌کنند...

در بخش خدمات، نرخ‌گذاری‌ها بر اساس درخواستی که اتحادیه‌ها انجام می‌دهند، خدمات را به مدت یکسال گران می‌کنند. این افزایش عمدتاً ۲۰ تا ۳۰ درصد است. در بخش کالا، افزایش قیمت‌ها مبتنی بر قیمت خرید فاکتور است. مثلاً پوشاک و کیف و کفش و دیگر صنوف درصد سود مشخصی دارند. چند ماه قبل شکر گران شد، اما شکر ربطی به واحد صنفی ندارد. وقتی شکر گران می‌شود، قنادی و دیگر صنوف مربوطه ناچار به افزایش قیمتند. برنج پاکستانی به دلیل عدم توزیع، افزایش قیمت داشته است. واحد صنفی بر اساس فاکتوری که می‌خرد، سود مشخصی اضافه می‌کند...

ما چرا چرخه‌ی نظارت را از انتها شروع می‌کنیم؟ اگر پنیر و ماست و شیر گران می‌شود، اول به واحد صنفی اعتراض می‌کنیم؟ چرخه باید از تولیدکننده، سپس عوامل پخش و فروشنده شروع شود. واحد‌های صنفی باید فاکتور خرید داشته باشند..

همیشه ادعای ما این  بوده که باید چرخه‌ی نظارت را از بالا، یعنی تولید‌کننده شروع کنیم. تولید‌کننده اراده می‌کند قیمت را بالا می‌برد، اما مردم به فروشنده اعتراض می‌کنند... .

در لبنیات به واسطه‌ی گرانی شیر و شکر بیشترین میزان افزایش را داشتیم. افزایش شکر در یکسال گذشته خیلی زیاد بوده است. در دو سال اخیر افزایش قیمت مرغ را هم به صورت جدی داشتیم. واحد صنفی رستوران بر اساس سود ۱۵ درصد فعالیت می‌کند، اما وقتی مرغ دو سال است که همواره گران شده، ناچار به افزایش قیمت است. هرجایی که ما نظام عرضه و تقاضا درست نداشته باشیم، شک نکنید که افزایش قیمت شکل می‌گیرد...

در یک هفته دلار به نزدیک ۶۹ تومان می‌رسد، در این بازار چگونه می‌توان جلو گرانی را گرفت؟

دولت محترم،دولت وفاق،مصرف کننده را در یابید....

 

مهدی کریمی تفرشی

فعال اقتصادی

خبرنگار : م.عاروان

برچسب ها
نظر شما
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar