سه شنبه، 31 تیر 1404
فوری

رضا امیری مقدم تحت پیگرد اف‌بی‌آی قرار گرفت

5 روز قبل
بازدید: 112
کد خبر: 000144293
0
رضا امیری مقدم تحت پیگرد اف‌بی‌آی قرار گرفت

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده به بهانه ناپدید شدن «رابرت لوینسون»، مامور ویژه سابق اف‌بی‌آی، سه مقام ایرانی از جمله رضا امیری مقدم سفیر ایران در پاکستان را در فهرست تحریم‌های جدید خود قرار داد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایونا به نقل از رویداد 24، اف‌بی‌آی روز سه‌شنبه با انتشار تصاویری از سه مقام وزارت اطلاعات ایران، آنها را به ایفای نقش در ربودن رابرت لوینسون، متهم کرد. به گزارش شفقنا به نقل از یورونیوز، اف‌بی‌آی روز سه‌شنبه، ۲۴ تیر ۱۴۰۴، با انتشار تصاویر جدیدی از سه تن از مقامات اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران، اعلام کرد که آنها در ربودن «رابرت لوینسون»، مأمور ویژه بازنشسته اف‌بی‌آی که در سال ۲۰۰۷ در ایران ناپدید شد، نقش داشته‌اند.

یکی از این سه نفر، «رضا امیری مقدم» معرفی شده است که این اواخر به عنوان سفیر ایران در پاکستان فعالیت می‌کرد.

بر اساس همین گزارش، اف‌بی‌آی اعلام کرده که این اقدام بخشی از تحقیقات گسترده این سازمان در رابطه با پرونده ناپدید شدن رابرت لوینسون است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز، در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه منتشر کرد، نام رضا امیری مقدم را که مدعی شده مقامی اطلاعاتی است، به‌همراه دو مقام دیگر، غلامحسین محمدنیا و تقی دانشور، به عنوان افراد تحریم‌شده معرفی کرد و برای یافتن این سه تن جایزه ۵ میلیون دلاری تعیین کرده است.

اسکات بسنت، از مقامات ارشد وزارت خزانه‌داری آمریکا، رفتار ایران با لوینسون را «نماد نقض حقوق بشر» توصیف کرده و گفته است آمریکا به پیگیری این پرونده ادامه خواهد داد. کش پاتل، مدیر اف‌بی‌آی نیز اعلام کرده که تحقیقات برای شناسایی دیگر مقامات دخیل همچنان ادامه دارد.

به‌ گزارش ایرنا، پیش از این نیز، دو مقام دیگر وزارت اطلاعات ایران، محمد باصری و احمد خزاعی، در سال ۲۰۲۰ به دلیل نقش داشتن در همین پرونده تحریم شده بودند.

این نهاد امنیتی آمریکا برای ارائه اطلاعاتی که منجر به شناسایی محل رابرت لوینسون شود، پاداشی ۵ میلیون دلاری و وزارت خارجه ایالات متحده نیز پاداشی ۲۰ میلیون دلاری تعیین کرده بود.

رضا امیری مقدم؛ سفیر ایران در پاکستان

رضا امیری مقدم در خرداد ۱۴۰۲ به عنوان سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در پاکستان منصوب شد. وی جانشین سید محمدعلی حسینی شد که پس از سه سال فعالیت دیپلماتیک در اسلام‌آباد، به ماموریت خود پایان داده بود.

امیری مقدم، سابقه فعالیت هشت‌ساله به عنوان مدیرکل عربی و افریقای جنوبی شورای عالی امنیت ملی ایران را ثبت کرده است.

وی همچنین از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱، معاون سیاست خارجی و بین‌المللی شورای عالی امنیت ملی بوده است. این سمت‌ها از مهم‌ترین جایگاه‌های تصمیم‌ساز در ساختار سیاسی و امنیتی وی به‌شمار می‌روند.

رسانه‌ها گزارش دادند که امیری مقدم دارای مدرک دکترای روابط بین‌الملل است و در دانشگاه تهران تدریس می‌کرده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا مدعی شده است که وی پیش از ورود رسمی به عرصه دیپلماسی، در وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران فعالیت داشته و در این بیانیه از وی به‌عنوان رئیس «واحد عملیات» این وزارتخانه در تهران معرفی شده است. اگرچه رسانه‌های داخلی به‌صورت صریح به فعالیت امنیتی امیری مقدم در وزارت اطلاعات اشاره نکرده‌اند.

اظهارات دیپلماتیک رضا امیری مقدم

رضا امیری مقدم طی مدت حضورش در اسلام‌آباد، در محافل رسمی و رسانه‌ای پاکستان فعال بوده و بار‌ها از حمایت‌های این کشور نسبت به ایران تقدیر کرده است. او در گفت‌وگویی با برنامه تلویزیونی «ندیم ملک لایو» در شبکه سما نیوز پاکستان، با اشاره به حمله ۱۲ روزه اسرائیل به ایران، گفت: «نخست‌وزیر و وزیر خارجه پاکستان این تجاوز را به‌صراحت محکوم کردند. مجلس ملی و سنای پاکستان نیز قطعنامه‌هایی در حمایت از ایران تصویب کردند.»

امیری مقدم در این گفت‌و‌گو اظهار داشت: «ایران و پاکستان همچون یک روح در دو پیکر هستند. شاید هیچ رویدادی مانند این درگیری اخیر، دو ملت را تا این اندازه به هم نزدیک نکرده باشد.»

وی همچنین در دیدار با رئیس مجلس پاکستان، از مواضع حمایتی مقامات پاکستانی تقدیر کرد و گفت: «پاکستان در شرایط سخت، دوست واقعی و قابل اعتماد ایران بوده است.»

سفیر ایران همچنین تاکید کرده بود که پرچم پاکستان در مراسم تشییع شهدای ایران به اهتزاز درآمده و شعار «تشکر پاکستان» در مجلس ایران سر داده شده است.

او همچنین از نخست‌وزیر پاکستان، محمد شهباز شریف، مجلس پاکستان و فرمانده ارتش این کشور به خاطر حمایت‌های مستمر قدردانی کرده است.

امیری مقدم در پایان صحبت‌هایش به هدف حملات اسرائیل به ایران اشاره کرده و گفت: «هدف این حملات، آسیب به برنامه هسته‌ای ایران بوده است؛ اما این اقدامات باعث شد که حتی ایالات متحده نیز مستقیماً وارد بحران شود.»

او نقش پاکستان در «حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای» را مهم دانست و خواستار تقویت روابط دوجانبه از طریق همکاری‌های پارلمانی شد.

ادعا‌های آمریکا علیه ایران درحالی مطرح شده است که در حمله ۱۲ اسرائیل علیه ایران این کشور حمایت‌های تسلیحاتی از اسرائیل داشته و روز آخر حمله «چکش نیمه شب» را علیه تاسیسات اتمی ایران انجام داد.

خبرنگار : م.عاروان

نظر شما
© کلیه حقوق این وب سایت برای پایگاه خبری نگاه ایرانیان نیوز محفوظ است.
website designed by Nonegar PArdazesh , developed by Nonegar