نشریه چاپ هنگکنگ: آمریکا با سلاح اتمی کره شمالی کنار آمده است

«درگیری آمریکا و کره شمالی از محافل سیاسی آمریکا غیب شده است. دولت آمریکا دریافته که "ثبات پرتنش" بهترین سناریوی ممکن در شرایط فعلی است.»
به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از ایسنا، برخلاف گذشته، در دولت دوم «دونالد ترامپ» مسئله کرهشمالی دیگر یکی از مسائل مهم سیاست خارجی او نیست. این تغییر درحالی است که کرهشمالی و «تهدید هستهای کرهشمالی علیه آمریکا» که توسط شخص ترامپ ادعا میشد، یکی از مسائل اصلی سیاست خارجی دولت اول او بود.
در همین راستا، نشریه چاپ هنگکنگ «آسیا تایمز» نوشت: «اگر یک شهروند آمریکایی از اوایل سال ۲۰۱۸ به کما میرفت و در سال ۲۰۲۵ بیدار میشد، احتمالاً نخستین پرسش ذهنیاش این بود که چه بر سر بحران کره شمالی آمد؟ چرا دیگر کسی از خطر هستهای پیونگیانگ نمیگوید؟ آن هم در حالی که تنها چند سال قبل، جنگ دوم کره قریبالوقوع به نظر میرسید.»
آسیا تایمز تصریح کرد: «در آن دوره، افکار عمومی آمریکا قانع شده بود که کره شمالی کشوری غیرعقلانی و خطرناک است. این کشور در حال توسعه موشکهای بالستیک مجهز به کلاهک هستهای بود و پیشرفتهایش از طریق آزمایشهای متعدد اتمی و موشکی آشکار بود. کره شمالی بارها آمریکا، ژاپن و کره جنوبی را تهدید به حمله اتمی کرده بود و حتی باراک اوباما، رئیسجمهور وقت آمریکا، در نامهای به دونالد ترامپ هشدار داده بود که تهدید اتمی کره شمالی باید اولویت نخست دولت جدید باشد.»
نشریه چاپ هنگکنگ با اشاره به سیاست ترامپ علیه پیونگیانگ در طول دولت اول خود افزود: «دولت اول ترامپ نیز تهدید کرد که برای پیشگیری از دستیابی کره شمالی به سلاح هستهای، اقدام نظامی خواهد کرد. او اعلام کرده بود که چنین چیزی "اتفاق نخواهد افتاد" و حتی هشدار داده بود تهدیدات کره شمالی با "آتش و خشم" پاسخ داده خواهد شد. در ژانویه ۲۰۱۷، واشنگتن بهطور جدی سناریوی حمله محدود به کره شمالی موسوم به "ضربه خونین" را بررسی کرد؛ حملهای که هدف آن ترساندن رهبر کره شمالی برای توقف برنامه اتمی بود. با این حال، کارشناسان هشدار داده بودند که چنین حملهای میتواند به جنگ تمامعیار منجر شود.»
آسیا تایمز افزود :«با وجود این تهدیدها، کره شمالی پروژه خود را متوقف نکرد. در سپتامبر ۲۰۱۷، ششمین آزمایش هستهای خود را انجام داد که ظاهراً یک بمب هیدروژنی بود. موشکهای این کشور تا پایان ۲۰۱۷ به حدی پیشرفت کرده بودند که میتوانستند اکثر نقاط آمریکا را هدف قرار دهند. با این حال، اکنون در سال ۲۰۲۵ خبری از جنگ نیست. اما این به معنای آشتی واشنگتن و پیونگیانگ نیست. تنشها همچنان بالاست. آمریکا همچنان تحریمهای خود علیه کره شمالی را حفظ کرده و خواستار خلع سلاح هستهای است.»
نشریه چاپ هنگکنگ تصریح کرد: «کره شمالی هم بهطور پیوسته زرادخانه خود را توسعه داده و موشکهای جدید، زیردریاییهای مجهز و حتی موشکهای مافوق صوت ساخته است. در سال ۲۰۲۲، پیونگیانگ قانونی تصویب کرد که بهموجب آن در شرایط خاص اجازه حمله پیشدستانه هستهای را به دولت میدهد. همچنین، کره شمالی رسماً هدف اتحاد با کره جنوبی را کنار گذاشته و سئول را دشمن خود اعلام کرده است. از سوی دیگر، این کشور با ارسال سلاح و نیرو به روسیه، در جنگ اوکراین از مسکو حمایت کرده و در مقابل، احتمالاً از کمکهای نظامی روسیه برای ارتقای موشکها و زیردریاییهای خود بهرهمند شده است.»
آسیا تایمز در ادامه گزارش خود، درباره علت اصلی عقبنشینی توجه آمریکا از موضوع کره شمالی نوشت: «یکی از این دلایل، هدایت افکار عمومی توسط دولت است. در سیاست خارجی، دولتها میتوانند با برجسته کردن یا نادیده گرفتن موضوعات، افکار عمومی را هدایت کنند. کره شمالی همواره موضوعی بوده که دولت آمریکا در مواقع نیاز از آن بهرهبرداری سیاسی کرده است.»
نشریه چاپ هنگکنگ در اینباره افزود: «در سال ۲۰۱۷، ترامپ با بزرگنمایی تهدید کره شمالی، خود را ناجی ملت آمریکا معرفی کرد. در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، نشستهای ترامپ با کیم جونگاون برای او فرصتی شد تا مهارتهای دیپلماتیکش را به رخ بکشد؛ هرچند که این تلاشها در نشست هانوی شکست خورد و از آن پس مسئله کره شمالی به حاشیه رفت.»
آسیا تایمز همچنین با اشاره به اقدامات دولت «جو بایدن» رئیس جمهور پیشین آمریکا نوشت: «دولت بایدن نیز پس از آنکه متوجه شد کره شمالی قصد معامله بر سر زرادخانه هستهای خود را ندارد، تمرکز خود را روی تقویت روابط دفاعی با سئول و توکیو گذاشت و صرفاً اعلام کرد که اگر خواهان گفتوگو بر سر خلع سلاح هستید، تماس بگیرید، اما تماسی هرگز برقرار نشد.»
نشریه چاپ هنگکنگ در ادامه افزود: «یکی دیگر از دلایل کاهش توجه واشنگتن به پیونگیانگ، پذیرش تلویحی کره شمالیِ هستهای است. برخلاف تهدیدات پیشین، آمریکا پذیرفته که با وجود داشتن سلاح اتمی، کره شمالی رفتار تهاجمیتری از خود نشان نداده است. آخرین تحریکات مرگبار نظامی کره شمالی به سال ۲۰۱۰ بازمیگردد. پیونگیانگ هرگز تلاش نکرده از زرادخانه خود برای باجگیری از کره جنوبی استفاده کند و صرفاً خواهان به رسمیت شناخته شدن به عنوان یک قدرت اتمی مسئول بوده است.»
آسیا تایمز در ادامه نوشت: «واشنگتن نیز به این نتیجه رسیده که بازدارندگی مبتنی بر سلاحهای اتمی و تعهد به حمایت از متحدان آسیاییاش کافی است و فعلاً نیازی به رویارویی مستقیم با پیونگیانگ وجود ندارد.»
نشریه چاپ هنگکنگ افزود: «اگر بررسی سناریوی حمله پیشدستانه به کره شمالی در سال ۲۰۱۷ "واکنشی افراطی" بود، اکنون بیتفاوتی بیش از حد دولت آمریکا با انتقاد برخی تحلیلگران روبهرو شده است.»
در این باره، آسیا تایمز به نقل از «چاد اوکارول» از تحلیلگران حوزه آسیا نوشت: «اوکارول هشدار داده که در حالی که کره شمالی برنامه هستهایاش را گسترش داده و روابط نظامیاش با روسیه را تعمیق بخشیده، آمریکا انگار پشت فرمان خوابش برده است.»
با این حال، نشریه چاپ هنگکنگ تصریح کرد: «بهنظر میرسد این بیتوجهی بهخاطر عدم آگاهی یا سهلانگاری نیست، بلکه ناشی از درکی واقعگرایانه از ناتوانی واشنگتن در اثرگذاری بر تصمیمات پیونگیانگ است. دولت آمریکا دریافته که "ثبات پرتنش" بهترین سناریوی ممکن در شرایط فعلی است.»
خبرنگار : ن.نوذری
-
30 تیر 1404غزه تشنه است؛ قلبهای بیدار و دستان یاریگر مردم کنگاور در کنار مردم فلسطین
-
30 تیر 1404شکست سنگین حزب حاکم ژاپن؛ نخستوزیر: کنار نمیروم!
-
30 تیر 1404موشه یعلون: اسرائیل در غزه مرتکب جنایت جنگی میشود
-
30 تیر 1404بر سفرههای جهان نان با عطر خون غزه سِرو میشود
-
30 تیر 1404مسکو آماده میانجیگری در مذاکرات هستهای ایران و آمریکا
-
توسعه پایدار با بازیافت پلاستیک
-
اوکراین: به حداقل ۱۲۰ میلیارد دلار کمک نیاز داریم
-
اسناد جنایات زیستمحیطی اسرائیل مستند میشود
-
رقابت در عرصه اقتصاد با سیستم حاکمیتی دولت در بازار مختل می شود
-
عکس روز ناسا: همکاری انفجاری دو ستاره، کیهان را متحول کرد
-
وزیر امور خارجه: هرگز از توان موشکی خود دست نمیکشیم
-
آغاز مجدد خروج پول از بورس
-
هفته کاری چهار روزه می شود؟
-
28 تیر 1404زمان قطعی برق مشهد امروز شنبه 28 تیر (خاموشی برق)
-
25 تیر 1404مهاجم خارجی جدید با شرط جدیدش استقلال را غافلگیر کرد
-
25 تیر 1404کاهش عجیب رقم قرارداد؛ سیدحسین حسینی با عصبانیت باشگاه استقلال را ترک کرد
-
29 تیر 1404زمان قطعی برق مشهد امروز یکشنبه 29 تیر (خاموشی برق)
-
30 تیر 1404زمان قطعی برق مشهد امروز دوشنبه 30 تیر (خاموشی برق)
-
30 تیر 1404زمان قطعی برق تبریز امروز دوشنبه 30 تیر (خاموشی برق)
-
25 تیر 1404بمب شبانه نقل وانتقالات تابستانی:پردهبرداری از حسینی جدید در باشگاه استقلال تهران
-
30 تیر 1404نتیجه بازی والیبال اسلوونی و صربستان
-
31 تیر 1404توافق پنهانی باشگاه استقلال با بازیکنان خارجی لو رفت؛ پول نداریم، قراردادها معلق ماند
-
29 تیر 1404سریال آلا قسمت 21 تلوبیون + لینک دانلود رایگان و مشاهده انلاین
